Според съобщенията Amazon притиска компаниите

Post Images

Wall Street Journal съобщава, че някои от доставчиците на Amazon, като компаниите, които я снабдяват със самолети, имат клауза в договорите си, която позволява на Amazon да купува до 30% от компанията си на цена, която може да бъде доста под пазарната стойност.

Точно така, договора на Amazon като клиент е, че евентуално трябва да им продадете голяма част от бизнеса си. Цената, която Amazon плаща, е определена в договора, така че ако цената на акциите на доставчика скочи (може би повлияна от същата сделка с Amazon, обявена на пазара), то Amazon може да осребри сделката по договора.

Според съобщенията Amazon притиска компаниите да се съгласят с тези клаузи като изискване за подписване на договора. Така, че макар тези споразумения да са взаимно изгодни, тоест те може да не са нещо, което доставчикът може да откаже, ако иска да прави бизнес с Amazon.
Това не е първият път, когато WSJ докладва за Amazon, използвайки клаузи за договори, които им позволяват да купуват доставчици. През юли 2019 г. беше установено, че условията на програмата Amazon Accelerator осигуряват допълнителни стимули за бизнеса, който се съгласи да бъде придобит на фиксирана цена. Ако след това Amazon реши да купи бизнес на доставчик или определен продавач, той може да го направи с 60-дневно предизвестие на цена от $ 10 000.
За да бъде ясно, това не са стандартните условия на Amazon за търговци на пазара или обикновени доставчици. И все пак, следващия път, когато получите известие, че условията се актуализират, трябва да проверите, какво точно се е променило!

Mаркетинг

Много директори са скептични към маркетинга в социалните медии

Mаркетинг

Причини за използване на динамични реклами - Dynamic Search Ads

Mаркетинг

Откриване на магазин за стикери - добра идея ли е ?!

Социални мрежи

Instagram се опитва да направи маркетинга на инфлуенсъра по-забележим

Новини

ДДС и Електронната Търговия в ЕС – нови ДДС правила

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци - Стратегия

Mаркетинг

Инструменти и софтуер за електронна търговия за стартиращи фирми

Новини

Потребителите вече могат да монетизират личните си данни, за да печелят пасивен доход !?

Mаркетинг

Нови инструменти за маркетинг в социалните медии за популяризиране на вашата марка

Mаркетинг

За начинаещи или желаещи за отваряне на електронен магазин