Според съобщенията Amazon притиска компаниите

Post Images

Wall Street Journal съобщава, че някои от доставчиците на Amazon, като компаниите, които я снабдяват със самолети, имат клауза в договорите си, която позволява на Amazon да купува до 30% от компанията си на цена, която може да бъде доста под пазарната стойност.

Точно така, договора на Amazon като клиент е, че евентуално трябва да им продадете голяма част от бизнеса си. Цената, която Amazon плаща, е определена в договора, така че ако цената на акциите на доставчика скочи (може би повлияна от същата сделка с Amazon, обявена на пазара), то Amazon може да осребри сделката по договора.

Според съобщенията Amazon притиска компаниите да се съгласят с тези клаузи като изискване за подписване на договора. Така, че макар тези споразумения да са взаимно изгодни, тоест те може да не са нещо, което доставчикът може да откаже, ако иска да прави бизнес с Amazon.
Това не е първият път, когато WSJ докладва за Amazon, използвайки клаузи за договори, които им позволяват да купуват доставчици. През юли 2019 г. беше установено, че условията на програмата Amazon Accelerator осигуряват допълнителни стимули за бизнеса, който се съгласи да бъде придобит на фиксирана цена. Ако след това Amazon реши да купи бизнес на доставчик или определен продавач, той може да го направи с 60-дневно предизвестие на цена от $ 10 000.
За да бъде ясно, това не са стандартните условия на Amazon за търговци на пазара или обикновени доставчици. И все пак, следващия път, когато получите известие, че условията се актуализират, трябва да проверите, какво точно се е променило!

Новини

Глобален Стандарт за онлайн продажба на Алкохол

SEO

Съвети за оптимизирането за търсачките – DuckDuckGo

Новини

По-бързо, по-евтино, по-екологично !

Новини

Няколко алтернативи на eBay: Най-добрите платформи, подходящи за продавачи

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци

Социални мрежи

TikTok идеи за електронна търговия

Новини

Бизнес шоуто 2022

Новини

Електронната търговия в Европа

Mаркетинг

Търсачката през 2022 г. Какво да прогнозирате и вършите като търговец ?

Новини

DMEXCO 2022: Изживейте новата ера на цифровите иновации