Производителите B2b, марки и търговци на едро намират своя път към електронната търговия

Post Images

Все по-голям брой фирми правят своите поръчки за покупка онлайн. И така, b2b (бизнес за бизнес) електронната търговия се увеличава от години и предлага много възможности. Но поради сложността в b2b, това не е нещо, което просто правите за забавление. Всъщност изисква напълно уникален подход и стратегия.

Производителите B2b, марки и търговци на едро намират своя път към електронната търговия

Следвайки търговците на дребно, които се фокусират върху потребителския пазар, производителите, марките, търговците на едро и дистрибуторите също, все повече намират своя път към електронната търговия.

Например, докато много ниши вече са наситени в рамките на потребителския пазар, индустрията между бизнес за бизнеса е различна, има все още възможности . Това означава, че с правилната онлайн стратегия можете да прогресирате относително бързо и лесно. В много случаи клиентите са налице. Наличието на достатъчно купувачи е добра първа стъпка.

Друга причина, поради която b2b електронната търговия е толкова обещаваща, е големият брой повторни покупки. В допълнение към факта, че много купувачи периодично поръчват голям брой продукти, те често не искат да търсят различен доставчик за всяка поръчка. След като намерят добър доставчик, е много вероятно купувачите да продължат да пазаруват постоянно.
Разлики между b2b и редовната електронна търговия

Във фасадата понякога виждате малка разлика между b2b и b2c (бизнес към потребител) магазини. Но зад кулисите процесите определено са различни. Като начало сумите, които купувачите харчат в b2b, обикновено са в пъти по-високи от тези в b2c. Освен това в сектора b2b често се налага да се справяте със специфични за клиента споразумения. Например за цени, условия за доставка или предпочитания за плащане различни от b2c.

Друго нещо, което прави процеса в b2b по-сложен, е фактът, че в b2b индустрията различни страни работят заедно. Например, купувач А може да прави неограничени поръчки от целия диапазон, докато купувач Б има право да изпраща поръчки до хиляда евро. Но сложността може да се случи и от страна на b2b играча. Например, защото някои колекции или продукти не са достъпни за всеки клиент или могат да бъдат закупени само при определени условия.

И като допълнение към това, в сектора b2b често се случва купувачът да комбинира артикули, всеки от които има свои собствени характеристики. Това може да доведе до различни срокове за доставка на продукти и също така се случва редовно тези продукти да идват от различни складове или част от поръчката да не е на склад.

Ползите от b2b електронната търговия

Фактът, че бизнес клиентите обикновено плащат повече от частните потребители, не е единственият плюс, поведението им (при покупка) също е по-предсказуемо. В комбинация с данните, които можете да събирате онлайн, е по-лесно да се свържете с клиента си в точното време. И с цялата информация, която събирате, ще бъде по-лесно да привлечете вниманието към допълнителни услуги или продукти в подходящ момент.
Може би това е вашият бизнес !

 

Mаркетинг

Инструменти за създаване на кратки видео клипчета за вашия магазин

Новини

Събитията за електронната търговия – важни ли са ?

Новини

FinXP стартира плащания в реално време

Социални мрежи

Facebook обявява набор от нови функции за електронна търговия

Новини

Google Променя 20% от всички етикети на заглавията при търсене

SEO

B2B Бизнес за Бизнес 32 процента от купувачите срещат трудности при намирането на продукти онлайн

Mаркетинг

Dropshipping - Дропшипинг

Новини

Спокоен живот - Новата потребителска тенденция

Новини

Доверителен знак за електронна търговия в Европа

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките