ако вие сте амбициозен електронен търговец

Post Images

В света на електронната търговия вие и вашите клиенти споделяте едно и също желание: Безпроблемно плащане. Неправилното му разбиране може да означава загуба на клиенти.

Клиентите очакват много от начина за онлайн плащане. Всяка промяна по пътя - твърде много полета за попълване, проблеми с функционалността и т.н. - може да накара клиентите да не завършат покупката. Изследванията показват, че 72% от онлайн купувачите ще прекратят покупката си, ако процесът стане твърде сложен.

Трите основни причини за прекратяване на покупката са свързани със свръхкомплициране:

1.Изисква създаване на акаунт
2. Сложна форма или процес
3.Неочаквани разходи

Решението: Дайте на клиентите си възможност да платят само с едно кликване.

Защо ?

Две причини: Тъй като клиентите искат безпроблемно пазаруване и ако не им дадете това, те ще го намерят другаде. Не им давайте причина да започнат да търсят друг сайт.

В тази публикация ще споделим доставчиците на плащане с едно кликване. Не всички услуги с едно кликване са еднакви - и не всички от тях са наистина само с едно щракване.

 

Защо е необходимо плащане с едно кликване?

Ето няколко неща, които не са наред, ако правите нещата по стария начин ...

Представете си това: Вашият клиент намира стока, която му харесва. Те бързо щракват „Добавяне в кошницата“. След това иконата на количката. След това щракват върху „Плащане“. Сега е време да направят профил с парола, така че те да могат да влязат в профила си преди да направят тази покупка. След това е време да вземат кредитната или дебитната карта и да добававят тази информация. След това щракват върху „Потвърждаване“.

Готово! Ами ... не точно.

Повечето клиенти не се занимават с дълъг процес на плащане. Какво ще стане, ако имат само няколко минути в напрегнат ден, за да завършат тази покупка? Колкото по-трудно правите нещата за клиентите си, толкова по-малко вероятно е те да купуват.

Казано ясно, дори когато купувачът има пълна количка и планира да завърши покупката, все още има значителен шанс търговецът да загуби тази транзакция. Ето простата истина: Плащането е невероятно дълго и трудно.
С други думи, колкото по-опростено можете да направите плащането, толкова по-добре, което помага да се намалят шансовете за изоставяне на покупката.

Доверие – важно е при плащането!

Много електронни търговци не са склонни да приемат нова платежна услуга, защото просто не знаят за какво става въпрос. Те се притесняват, че включването на нов бутон за плащане може да наруши инфраструктурата на уебсайта им. Те се притесняват и за защитата на личната информация на своите клиенти.
Онлайн купувачите се доверяват на гиганти на дребно като Amazon и eBay, за да ги предпазят от онлайн измами; тяхното социално доверие вече е вградено. Но независими обекти за електронна търговия? Не толкова. Само около 5% от клиентите се доверяват на независими магазини.

Едно от решенията е търговците на електронна търговия да се обърнат към доставчици на плащания с едно кликване, на които клиентите се доверяват.

Днес виждаме няколко компании да се конкурират, за да станат опция за плащане с едно кликване.
Начина за плащане с едно кликване започва да се предпочита.
Нарастващи тенденции: Клиентите харесват бързото плащане

Да предположим, че вече имате система, която работи. Защо трябва да започнете да претегляте доставчици за плащане с едно кликване, за да видите кое е най-доброто за вас?

Ето само няколко от тези причини:

Увеличаване на реализациите: Клиентите харесват бързото плащане
Мобилни транзакции: също трябва да бъдат във вашия фокус. Броя на мобилните устройства расте непрекъснато. А от мобилните устройства клиентите предпочитат да плащат по-бързо , с едно кликване.

Достъпност: Плащате ли по-малко такси, отколкото вашите конкуренти? Това може да е трудно да се изчисли. Някои доставчици използват процент и фиксирана такса за транзакция, докато други налагат само фиксирани такси за транзакция.

Ето и някой от Платформите за плащане с едно кликване.(не всички разбирасе)


Какво е Bolt One Click?

Bolt е доставчик на експресни каси. Целта му е да предложи подобни предимства на касата , в стил „Amazon“, на различни доставчици на електронна търговия. С Bolt купувачите могат да изпълняват поръчки в две стъпки.

Какво е Fast Checkout?

Fast е начин за плащане с едно кликване, който работи на всички устройства, платформи и браузъри. Той се справя с влизане, плащане, проследяване на поръчки и др. Fast предлага и партидна поръчка, която спестява пари на продавачите за такси за обработка и транспортни разходи, като комбинира множество транзакции в една продажба. Докато другите платформи предприемат поне две стъпки за изпълнение на поръчка, Fast е единствената, която изпълнява поръчка веднага след щракване върху „Fast Checkout“.


Какво е PayPal One Touch?

PayPal One Touch е различно по това, че има тенденция да се фокусира повече върху страната на потребителя, отколкото върху магазина. Тя позволява на клиентите да влизат, пазаруват и плащат с по-малко кликвания от традиционния интерфейс на PayPal.
Теоретично купувач, използващ PayPal’s One Touch, вече ще е влязъл в системата, докато направи покупка. След като щракнат върху бутона PayPal за плащане, ще се отвори друга страница с молба за потвърждение на покупката. Но ако купувачът още не е влязъл, процесът на плащане ще изисква повече стъпки.


Какво е Shop Pay?

Shop Pay е опция за плащане, достъпна чрез приложението Shop, платформа за пазаруване в магазини, достъпна само чрез Shopify. По какво се различава от, да речем, Fast или Bolt? Тъй като това е опция, ограничена до магазини Shopify, то тя не може да се ползва от други платформи или самостоятелни магазини. Това е опция за плащане, предназначена за хората, които използват Shopify.

Shop Pay е ограничен по обхват.Тъй като Shopify е затворена система, това единствената опция, достъпна за електронните търговци използващи платформата. И е невъзможно да палзват друга.

Тук трябва да отбележа ,че това не са единствените платформи предостяващи платежни инструменти за електронните търговци. Вие дори може да си вземете и виртуален терминал, от която и да е Банка. В България наистина се предпочита плащането при получаване , но ако вие сте амбициозен електронен търговец би трябвало да помислите и за излизане на Европейския електронен пазар , а това ще бъде свързано с ползането на Платформа за бързо плащане. Просто трябва да намерите подходящата за вас.

Ето и други :
https://genome.eu

https://wlpayments.com
Или потърсете сами: има и други.

Mаркетинг

Купувачите и натрапчивите реклами

SEO

Инструменти за тестване за подобряване на Вашия SEO рейтинг през 2021 г.

E-commerce софтуер

Приставки за продажба на цифрови файлове

Новини

Metaverse ще отвори врати, за да привлече по-млади купувачи

SEO

Думите, които вероятно трябва да знаете и разбирате ( SEO, е-магазин).

Новини

Нови стратегии за реклама без бисквитки и причините затова

Социални мрежи

Facebook обявява набор от нови функции за електронна търговия

Новини

Технологии и бъдещето на електронната търговия

Новини

Google Podcasts се затваря скоро, потребителите са призовани да преминат към YouTube Music

Социални мрежи

Twitter работи върху нови папки в отметките, за да категоризира вашите запазени туитове