Основни застраховки в електронния бизнес

Post Images

Независимо дали става дума за нараняване на някой от вашите продукти, нараняване на служител по време на работа или природно бедствие, връхлетяло вашия склад, застраховката за електронна търговия ще защити вашия бизнес, вашия екип и вашето финансово бъдеще.

Като минимум всички онлайн бизнеси трябва да имат застраховка отговорност за продукта и застраховка на бизнес имущество.

Няма да можете да продавате на пазари, като Amazon, без застраховка за отговорност, която ви защитава, ако някой бъде наранен от вашите продукти. Застраховката „Гражданска отговорност“ също покрива наранявания, които се случват във вашите съоръжения – да речем доставчик, който се спъва в дъска, кабел  или друго – както и някои искове за нарушаване на авторски права или търговска марка. Застраховката на бизнес имущество, от друга страна, покрива щети по вашия инвентар или оборудване.

Освен застраховката за отговорност и собственост, има допълнителни опции, които онлайн търговците на дребно трябва да обмислят, за да осигурят защита, ако вашият сайт бъде свален от хакери, ако работник попадне в автомобилна катастрофа по време на работа или ако сте изправени пред съдебен процес от нещастен служител. В тази статия ще разгледаме това, което трябва да знаете за застраховането на електронната търговия.

Какво може да покрие застраховката за електронна търговия?

Има много различни видове застраховки, подходящи за бизнеса с електронна търговия, от съществените до тези, които е хубаво да имате. Когато изграждате политика, това са областите на покритие, върху които трябва да се съсредоточите:

Застраховка "Обща отговорност".

Общата отговорност ви предпазва преди всичко от искове – т.е. съдебни дела—срещу вашия бизнес. Понякога известна като лична и рекламна вреда, бизнес политиката за обща отговорност ви предпазва от набор от възможни съдебни дела

1.Застраховка на имущество

В допълнение към защитата срещу съдебни дела, трябва да имате и покритие за вашия инвентар и оборудване. Пожарът в склад може да бъде опустошителен за вашия бизнес в електронната търговия.

2.Карго застраховка

Можете да получите покритие на товара (известно също като морска или транзитна застраховка) като разширение на имуществената застраховка, която ще покрие вашия инвентар, независимо къде се намира.

3.Търговска автомобилна застраховка

Ако вие или вашите служители някога шофирате превозно средство за бизнес цели, трябва да имате търговска автомобилна застраховка.


4.Компенсация на работниците

Почти всяка държава изисква от работодателите да носят застраховка за обезщетение на работниците. Застрахователният пул изплаща на служителите в случай, че бъдат наранени по време на работа. Обикновено ще осигури процент от заплатата им, до таван, както и помощ при медицински сметки и продължаващо увреждане.


5.Застраховка за кибер отговорност

(Тази застраховка не знаем дали я има в България.)
Има някои по-нови форми на застрахователно покритие, често групирани заедно като застраховка за „киберсигурност“, които са подходящи за бизнеса с електронна търговия:

*Хакване и откуп
*Нарушения на данните
*Покритие за спиране на акаунт

 

6.Застраховка прекъсване на дейност

Повечето полици за застраховане на бизнес имущество ще включват и известна защита на бизнес доходите. Да приемем, че вашият склад изгори до основи и нямате стоки за продажба в продължение на три месеца
Вашата имуществена застраховка ще ви помогне и ще изплати пропуснатия доход. Политиките са различни, но повечето покриват вашия бизнес за 12 месеца. Освен това можете да придобиете допълнителна застраховка за прекъсване.

Може и да не ползвате никакви застаховки , това е ваше решение, но е добре да помислите !

Новини

Google и класирането на страници и текст – кратко и ясно

Новини

Какво означава мултимодалното търсене на Google - MUM или Multitask Unified Model

Новини

Няколко алтернативи на eBay: Най-добрите платформи, подходящи за продавачи

Новини

Бизнес шоуто 2022

Mаркетинг

Няколко елемента за жизнеспособен бизнес план

Новини

YouTube също се включи в пазаруването на живо

Новини

ДДС и Електронната Търговия в ЕС – нови ДДС правила

Mаркетинг

Новите инструменти за изкуствен интелект в електронната търговия

Новини

Dropshipping компании без членски такси

Новини

Скрити опасности, които се крият в електронната търговия – за потребители