Новости в онлайн банкирането.

Post Images

Вградените финанси се увеличават както на пазара на бизнеса, така и в потребителските плащания. Анализаторите прогнозират, че приходите му ще достигнат 1,91 трилиона долара с разширяване на приемането до 2028 г.

Това стабилно приемане отваря финтех операциите към широк спектър от пазарни възможности. В същото време това принуждава банките да преобразуват своя традиционен домейн за банкиране - в раздаване на заеми и услуги за плащане на сметки към партньорства с различни платформи за електронна търговия. Този разрушителен преход обхваща индустрии, обслужващи транзакции както от бизнес към бизнес, така и от бизнес към потребител.
Чрез интегриране на финансови задачи или функция в инфраструктурата на бизнеса, вграденото финансиране рационализира достъпа до финансови услуги като кредитиране, застраховане или обработка на плащания. Той прави това, без да пренасочва клиента към дестинации на трети страни.
Концепцията за вградени финанси пусна корени преди години с операции за обработка на пари като PayPal и Stripe. Потребителите биха могли удобно да плащат сметки и да доставят пари на физически лица и компании, без индивидуално да обработват такива въпроси чрез своите банки или пощенски услуги.
Банкирането като услуга
Финансовите платформи, наречени банкиране като услуга или BaaS, се превръщат в неразделна част от онлайн транзакциите както за индивидуалните потребители, така и за бизнеса. Около двата процеса се развива двойна индустрия.
Тези BaaS платформи позволяват на дигиталните банки — и дори на небанкови — да вграждат различни финансови услуги в своите онлайн транзакции, с изключение на покупки на продукти. Те работят с функция за бек-енд банкиране; като се има предвид, че по-широката категория на вградените финанси е по-скоро преден достъп до финансови услуги.

Заедно двете са обвързани с дигиталния пазар и усилията за опростяване и рационализиране на финансовите услуги, както за потребителите, така и за бизнеса. Въпреки че вградените финанси и банкирането като услуга изглеждат подобни, те се различават леко по това, че BaaS е необходим за предоставяне на вградени финанси.

Една от новите тенденции при оформянето на B2B стратегии за плащане, особено за нефинансовите компании, е преминаването към финансиране по фактури или факторинг. Това решение не е заем, а стратегия за финансиране, при която компания продава своите фактури с отстъпка на факторингова компания в замяна на еднократна сума в брой. След това факторинг компанията притежаваща фактурите получава плащане, когато събере парите от клиентите, обикновено става за 30 до 90 дни.

FundThrough е базирана на AI платформа за факторинг на фактури с голямо присъствие в процеса на вградено финансиране в B2B плащания. Компанията осигурява финансиране за бизнеса въз основа на размера на неплатените фактури.

Онлайн B2B транзакциите имат три компонента - доставчици, купувачи и платформите, които използват. Всеки компонент има свой собствен набор от нужди, които трябва да бъдат изпълнени, за да се осигури плавен процес на плащане за всички участници.
Като цяло това е добрър подход. Но дали няма да има измами и там ?
Остава да наблюдаваме и ще разберем.

B2B - Бизнес за Бизнес.

Mаркетинг

Как Бизнесът за електронна търговия може да накара клиентите да се чувстват специални

Новини

По-бързо, по-евтино, по-екологично !

Новини

Amazon и неговата Бонус програма за препоръчване на марката

Mаркетинг

Инструменти за създаване на кратки видео клипчета за вашия магазин

Новини

Глобалните повишения на лихвените проценти рискуват да задействат глобална дългова бомба

Новини

Седмица на модата в Париж 2022

Новини

Какво представлява Интернет на нещата ? (въпроси и отговори)

Новини

Онлайн измами от киберпрестъпници (обновена)

Mаркетинг

Примери и идеи за вашия уебсайт

Новини

ЕС се нуждае от нови правила за ДДС