От Bonanza до eCrater

Post Images

От Bonanza до eCrater, eBid, Etsy и Ruby Lane. Разглеждаме няколко алтернативи на eBay с характеристики, които допадат на продавачите.


Продавачите в eBay, май станаха много. Те плащат повече такси, борейки се да следват постоянно променящите се политики и се борят и с технически проблеми като прекъсвания на сайта.

Мнозина също смятат, че с течение на времето пазарът е загубил усещането за личност и вече не е толкова приятелски настроен към малкия бизнес. Продавачите се чувстват сякаш губят идентичността си. В резултат на това, някои сега търсят алтернативни пазари, на които да продават своите продукти.


Алтернативи на eBay, където можете да продадете всичко


1. Bonanza

Работи в: САЩ и Великобритания

Ако вече продавате в eBay, наистина е лесно да започнете с Bonanza, тъй като можете да импортирате съществуващите си обяви от eBay. Можете също да импортирате отзивите си в Bonanza, което е наистина полезно, ако вече сте изградили страхотна репутация в eBay. Самите коментари не се срещат, но броят на положителните, неутралните и отрицателните отзиви, които сте получили, има значение за вас.
Продавачите в eBay може да се радват да чуят, че Bonanza ви дава истинско усещане от човек на човек, благодарение на функцията за чат на живо, която позволява на продавачите да изграждат отношения с потенциални купувачи. Не струва нищо за включване в списъка на Bonanza, но продавачите плащат такса от 3,5% за всеки артикул, който продават.


2. eBid

Работи във: Навсякъде

Другата опция е eBid, която позволява на продавачите да създават листи с фиксирани цени или да провеждат търгове. Сайтът има истинско усещане за общността благодарение на функции като системата Buddy Points. Това възнаграждава купувачите за покупки, които правят, а продавачите за получаване на добра обратна връзка. eBid предлага два вида сметка на продавач. Първият е основна сметка за продажба, която ви позволява да правите списък безплатно, но плащате такса от 3%, когато продавате артикул. Вторият избор е да платите еднократна такса от $ 99,98 и да получите сметка ПРОДАВАЧ +. По този начин никога повече няма да се налага да плащате комисионни.

Акаунтът SELLER + се предлага с повече функции, като възможността за импортиране на списъци от Amazon, eBay и Etsy. Той също така позволява на продавачите да управляват до пет магазина, които могат да бъдат персонализирани.


3. eCRATER


Работи в: САЩ, Великобритания и Австралия

Продавачите на eBay също трябва да проверят eCRATER, тъй като е лесен за използване и позволява на продавачите да имат собствена самоличност. Нека да разгледаме например дизайна на вашия магазин. Можете да избирате от редица шаблони, да добавяте вашето лого и да избирате кои от вашите продукти се показват на видни позиции. Вашият магазин има и собствен URL адрес, който можете да персонализирате, за да включва името на вашия бизнес. Създаването на магазин на eCRATER е безплатно и плащате такса от 2,9%, когато продавате артикул. За да продавате на eCRATER в САЩ, трябва да можете да изпращате вашите продукти в цялата страна.


4. Etsy

Работи във: Навсякъде

Най-популярната категория пазарни ниши са занаятите и ръчната изработка, като Etsy е водещ. Техните 1,9 милиона продавачи предлагат продукти в редица категории занаяти, включително занаятчийски продукти, ръчно изработени продукти, дизайнерски дрехи и колекционерски предмети. Подобно на eBay, всеки продукт има свой собствен списък. Има и приятна атмосфера на общността и купувачите могат да получат страхотно усещане за това, за което се занимавате вие и вашият бизнес, чрез раздела „запознайте се със собственика“. По отношение на таксите струва 0,20 долара, за да се изброи артикул в Etsy, независимо дали се продава. Листингът остава активен до четири месеца, а подновяването му струва още 0,20 долара. Освен това Etsy начислява комисионна от 3,5% от крайната продажна цена, когато продавате продукт.


5 . Reverb

Работи във: Навсякъде

Последният пазар, който ще разгледаме, е Reverb, където можете да продавате музикални инструменти, аксесоари и оборудване. Всеки продавач получава своя собствена обява във формат с фиксирана цена, въпреки че има възможност да приема оферти. Reverb има няколко начина за популяризиране на вашите продукти, като основният е „Reverb Bump“. Това позволява на продавачите да плащат, за да получат повече излагане на своите листи с оферти. Изброените списъци се показват в горната част на определени страници, на видни позиции. Съществува и схемата за предпочитан продавач, която е безплатна за продавачите да се регистрират, след като отговарят на минималните изисквания. Това позволява на продавачите да показват търговски знаци в своя профил и им дава намалени такси и допълнителна защита. Освен това ви кара да се откроявате сред тълпата. Reverb няма такси за листи и начислява комисионна от 3,5% за всеки продукт, който продавате. Минималната им такса за продажба е 0,50 долара, а максималната - 350 долара.

Това са част от алтернативите на eBay. Ще загатна, че скоро се очаква нова Платформа да излезе на пазара. Следете нашите статии и ще бъдете информирани навреме за това събитие.

E-commerce софтуер

Практически идеи за печелене на пари със софтуер

Новини

Metaverse ще отвори врати, за да привлече по-млади купувачи

Новини

Електронната търговия е новото нормално

Mаркетинг

Защо и как да използвате емоционално съдържание за вашия сайт за електронна търговия

Новини

DropshippingXL планира да се разшири в Европа

Новини

Какво представлява Интернет на нещата ? (въпроси и отговори)

Новини

Сблъсъка на Геополитическо и военно ниво и електронната търговия

Социални мрежи

Социалните медии за вашия магазин за електронна търговия

Новини

Промените в електранната търговия породени от енергиината криза

Новини

Копенхаген ще бъде домакин на Международната среща на върха за мобилност през 2021 и 2022 г.