След като може да заплати директно с дебитната си или кредитна карта

Post Images

Анализа е в следствие на реални изследвания и събития.

Какви са условията и начините да откриете сметка или да си вземете дебитна карта ?
За кредитни карти няма да говорим защото условията са различни.

Дебитните карти би трябвало да са най-достъпни и лесни за взимане. И фактите са такива – лесно е . Но е чудно, че за да се здобиете с дебитна карта трябва да сложите някаде около 30 подписа по разни декларации, общи условия и договор. Само договора с общите условия е 6 страници с дребен шрифт, за да може да се събере на по-малко листя. И ми е чудно дали има поне един клиент на която и да е банка, който да е прочел договора и общите условия. !?
Може да заявите дебитна карта и без да посещавате офиса на банката, но въпреки това пак трябва да отидете до банката за да я получите. В Полша се издава и получава на посочен от лицето адрес. Без необходимост клиента да ходи до банката.

И така , имате дебитна карта и сметка !? Но поради незнание не сте активирали всичко необходимо, а в банката няма да ви информират или попитат точно, за какво ще ползвате картата и сметката. И решавате да си закупите нещо от друга държава но може само да направите банков превод !!? И тук идва проблема ! Оказва се, че без сертификат не може да направите превод ! Тръгвате да вземете сертификат и о чудо ! Трябва да чакате 3 дни !?!
След това за един превод дори само от 50 лв, трябва да чакате 3 дни за да се извърши самият превод – стандартна процедура , казват от банката. (може и по-бързо но взимат по-висока такса)

Но вместо да чакате за сертификат може да извършите плащането онлайн точно за 10 секунди в рамките на ЕС и таксата за превода е по-малка а регистрацията става за няколко минтути. Защо има разлики ? Въпроса няма точен отговор. И онлайн оператора и банката са създадени по едни и същи правила.

Друг порблем с банките в България е струпването на много хора в салоните на банката ! Защо се случва след като банките имат онлайн банкиране ? Трудо може да се обясни но е факт. Примерно в Полша в салоните на банките се срещат предимно по-стари хора а в България не е така , има всякакви от 20 годишни до 60-70 годишни. В Полша примерно в най-натовареният час ще ви се наложи да чакате 5 до 10 минути . Тук в България времето за чакане може да стигне до 20 и повече минути.
Необяснимо е защо при наличието на интернет и куп платежни финансови онлайн инструменти хората все още се редят на опашка за да посетят банката си !?
Факт е че почти всички получават заплатите си и пенсиите си по банкови карти ! Тогава какво налага да има струпване на хора в банките ? - необяснимо.
Като разбира се изключим хората, който отиват за да получат заем. А те едва ли са толкова много !
Това е като Електронното Правителство, което се чака и прави от 10 години ! Похарчени 2 милиарда а резултат няма.

Още нещо странно в поведението на повечето хора наблюдавано пред големите вериги за хранителни и други стоки ! Пред всеки голям магазин има банкомати !? Какво се наблюдава ? Преди да влезе човек отива до банкомата и тегли някаква сума !? Защо ли ?
След като може да заплати директно с дебитната си или кредитна карта - защо тегли изобщо пари ? В млките квартални магазини е наложително да имате пари в брой . Но в големите търговски вериги не е нужно. Тогава защо повечето хора предпочитат да изтеглят пари от картатат си и да платят в брой ? Това остава загадка за мен.

Новини

Нов уебсайт с информация за инструментите за защита на IP на пазарите за електронна търговия

Новини

SEO конференцията, която може би не искате да пропуснете

Новини

ParcelLab набра капитал от 92 милиона евро

Mаркетинг

Как да продавате вашите картини и снимки онлайн ?

Новини

30 години Linux и началото на дигитализацията

SEO

Инструменти за тестване за подобряване на Вашия SEO рейтинг през 2021 г.

Новини

DMEXCO 2022: Изживейте новата ера на цифровите иновации

Mаркетинг

Примери за бизнес етика и най-добри практики при рекламиране

Новини

Бисквитките и Рекламата

Mаркетинг

Ползата от интернет рекламата за електронните търговци