След като може да заплати директно с дебитната си или кредитна карта

Post Images

Анализа е в следствие на реални изследвания и събития.

Какви са условията и начините да откриете сметка или да си вземете дебитна карта ?
За кредитни карти няма да говорим защото условията са различни.

Дебитните карти би трябвало да са най-достъпни и лесни за взимане. И фактите са такива – лесно е . Но е чудно, че за да се здобиете с дебитна карта трябва да сложите някаде около 30 подписа по разни декларации, общи условия и договор. Само договора с общите условия е 6 страници с дребен шрифт, за да може да се събере на по-малко листя. И ми е чудно дали има поне един клиент на която и да е банка, който да е прочел договора и общите условия. !?
Може да заявите дебитна карта и без да посещавате офиса на банката, но въпреки това пак трябва да отидете до банката за да я получите. В Полша се издава и получава на посочен от лицето адрес. Без необходимост клиента да ходи до банката.

И така , имате дебитна карта и сметка !? Но поради незнание не сте активирали всичко необходимо, а в банката няма да ви информират или попитат точно, за какво ще ползвате картата и сметката. И решавате да си закупите нещо от друга държава но може само да направите банков превод !!? И тук идва проблема ! Оказва се, че без сертификат не може да направите превод ! Тръгвате да вземете сертификат и о чудо ! Трябва да чакате 3 дни !?!
След това за един превод дори само от 50 лв, трябва да чакате 3 дни за да се извърши самият превод – стандартна процедура , казват от банката. (може и по-бързо но взимат по-висока такса)

Но вместо да чакате за сертификат може да извършите плащането онлайн точно за 10 секунди в рамките на ЕС и таксата за превода е по-малка а регистрацията става за няколко минтути. Защо има разлики ? Въпроса няма точен отговор. И онлайн оператора и банката са създадени по едни и същи правила.

Друг порблем с банките в България е струпването на много хора в салоните на банката ! Защо се случва след като банките имат онлайн банкиране ? Трудо може да се обясни но е факт. Примерно в Полша в салоните на банките се срещат предимно по-стари хора а в България не е така , има всякакви от 20 годишни до 60-70 годишни. В Полша примерно в най-натовареният час ще ви се наложи да чакате 5 до 10 минути . Тук в България времето за чакане може да стигне до 20 и повече минути.
Необяснимо е защо при наличието на интернет и куп платежни финансови онлайн инструменти хората все още се редят на опашка за да посетят банката си !?
Факт е че почти всички получават заплатите си и пенсиите си по банкови карти ! Тогава какво налага да има струпване на хора в банките ? - необяснимо.
Като разбира се изключим хората, който отиват за да получат заем. А те едва ли са толкова много !
Това е като Електронното Правителство, което се чака и прави от 10 години ! Похарчени 2 милиарда а резултат няма.

Още нещо странно в поведението на повечето хора наблюдавано пред големите вериги за хранителни и други стоки ! Пред всеки голям магазин има банкомати !? Какво се наблюдава ? Преди да влезе човек отива до банкомата и тегли някаква сума !? Защо ли ?
След като може да заплати директно с дебитната си или кредитна карта - защо тегли изобщо пари ? В млките квартални магазини е наложително да имате пари в брой . Но в големите търговски вериги не е нужно. Тогава защо повечето хора предпочитат да изтеглят пари от картатат си и да платят в брой ? Това остава загадка за мен.

Социални мрежи

Pinterest представя нов преглед на развиващите се процеси за откриване и деактивиране на измами.

Новини

Доверителен знак за електронна търговия в Европа

Новини

Електронната търговия в Европа

Новини

Dropshipping компании без членски такси

Новини

Новите правила на Gmail

Социални мрежи

Концепцията за социална търговия-Как се превръща в необходим бизнес модел за марките

Mаркетинг

Това, което е старо, е ново

Mаркетинг

Няколко съвета за успешен дропшипинг за начинаещи

Mаркетинг

За начинаещи Електронни Търговци

Mаркетинг

За начинаещи или желаещи за отваряне на електронен магазин